V: Udsatte børn stemples som tabere

Regeringens nye 2020-mål for hjemløse, narkomaner og andre af samfundets allermest udsatte grupper er ikke et "paradigmeskifte", som socialminister Annette Vilhelmsen (SF) udtrykker det.

Det er en syltekrukke fyldt med uambitiøse målsætninger.

Sådan lyder budskabet fra Venstre, som blandt andet langer ud efter målsætningen om, at 50 procent af de udsatte børn skal have en ungdomsuddannelse i 2020.

- Men det er 95 procent for alle andre børn i Danmark. Det er en meget, meget uacceptabel holdning at have til de udsatte børn. Hvorfor skal de ikke have samme vilkår som andre børn, spørger socialordfører Eyvind Vesselbo (V).

- Det er et udslag af en holdning, hvor man stigmatiserer udsatte børn og udsatte familier i en rolle som tabere, siger han og tilføjer:

- Man siger, at hvis du kommer fra en familie, som vi definerer som udsat, så beregner vi ikke dig som lige så god som andre børn og unge i Danmark.

Udspillet fra regeringen, som lanceres torsdag, har været længe undervejs og sætter ifølge Politiken blandt andet mål for uddannelsesniveauet for udsatte børn, mål for anbragte børn, hjemløse, voldsramte kvinder og stofmisbrugere.

Eyvind Vesselbo er skeptisk.

- Det lyder måske flot i offentligheden, at man siger, at man vil gøre noget for den ene og den anden og den tredje gruppe, siger han.

- Men de mål, de sætter, de er meget, meget lidt ambitiøse. Man burde jo gå meget, meget højere op på en række af parametrene.

- Og regeringen burde vise i handling, at den gør noget på nuværende tidspunkt for alle de her grupper. De hjemløse, de psykisk syge, alkoholikerne, de prostituerede og de udsatte familier. Men det har de ikke vist, siger Venstres socialordfører.

Heller ikke De Konservatives socialordfører, Benedikte Kiær er imponeret.

- Endnu har vi intet hørt om, hvordan man vil nå målene. Men der må være rigtig meget genbrug, når der ikke følger ekstra penge med.

- I forhold til hjemløsestrategien og uddannelsesmål for anbragte børn er regeringens 2020-plan væsentlig mindre ambitiøs end den tidligere regering, siger hun.

Regeringen har defineret det som et af sine socialpolitiske mål at øge andelen af udsatte børn og unge, der får en ungdomsuddannelse, fra 36 procent i dag til 50 procent i 2020.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip