V-veteran: Udlændingedebat føres på forkert grundlag

Skrevet af admin

08/06/2015

Dagens topnyheder

Når Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V) i søndagens tv-duel diskuterede udlændingepolitik med udgangspunkt i antallet af asylansøgere, så er det udtryk for et forskruet billede af virkeligheden.

Det mener Venstres afgående folketingsmedlem Eyvind Vesselbo.

- Når jeg ser de to stå og diskutere med hinanden, så er det ikke ud fra den virkelighed, som findes på udlændingeområdet, forklarer han til Ritzau og uddyber:

- Man diskuterer nogle fiktive ting for at sige, "jeg er bedre end dig", eller "jeg er strammere end dig", og det har været problemet med dansk udlændingepolitik gennem mange år: man har ikke diskuteret sagens kerne.

Vesselbo valgte på sidste års sommergruppemøde i Venstre at protestere mod partiets udlændingeudspil og valgte siden at gå fra sin post som socialordfører.

Han understreger dog, at han ikke er ude på at angribe sit parti, men den generelle udlændingedebat, som begge statsministerkandidater bidrog til i søndagens debat.

Her anklagede Lars Løkke Rasmussen blandt andet statsministeren for at have givet "flygtningefamilier en lønforhøjelse på 10.000 kroner om måneden".

Men når det budskab kædes sammen med det stigende antal asylansøgere, giver det seerne et forskruet billede, mener Vesselbo.

- Jeg møder tit folk, der tror, at den dag, asylansøgere sætter foden på dansk jord, får de kontanthjælp. Men fakta er, at de får lommepenge, ikke kontanthjælp, siger han og henviser til, at man skal have opholdstilladelse for at få kontanthjælp.

- Der er mange mennesker, der ikke kan skelne mellem flygtninge og asylansøgere, og der er ikke nogen, der forsøger at gøre opmærksom på den forskel. Tværtimod, pointerer Venstre-manden.

Han påpeger samtidig, at en stor del af de lempelser på udlændingeområdet, som Venstre vil rulle tilbage, "ikke har noget med antallet af asylansøgere at gøre".

- De handler om, hvad der sker, når man har fået opholdstilladelse, har været her i syv-otte år og skal have dansk statsborgerskab, påpeger Eyvind Vesselbo.

I stedet mener han, at fokus burde rettes imod, hvordan man integrerer de udlændinge, der får opholdstilladelse i Danmark.

- Gennem de seneste 25 år har man glemt dem og deres efterkommere. De har problemer på mange parametre i forhold til at få arbejde og uddannelse, påpeger politikeren.

/ritzau/