V: Vi havde masser af bud på en mere ambitiøs vækstplan

»Venstre har kaldt det en fin lille plan. Mon ikke Løkke snart skulle fremlægge sin egen plan,« sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt om regeringens vækstplan i sin 1. maj-tale.

Men Venstre havde masser af ideer, som statsministeren bare kunne have taget imod, lyder svaret fra Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby (V).

»Hvis Helle Thorning-Schmidt havde deltaget i vækstforhandlingerne, ville hun vide, at vi på hvert møde kom med forslag til, hvordan man kunne gøre vækstplanen mere ambitiøs,« siger Ellen Trane Nørby.

»Vi anviste både, hvor man kunne udvide planen, og vi anviste finansieringen, men regeringen brugte alle deres kræfter på at skyde forslagene ned,« siger Ellen Trane Nørby.

Hun nævner blandt andet bedre vilkår for generationsskifte i privatejede virksomheder, lempelse af gebyrer for små og mellemstore virksomheder og genindførelse af loftet over kontanthjælp, der ifølge Venstre skal skabe større incitament for at arbejde.

»Det var regeringspartierne, der ikke havde viljen til at gøre planen større. Det er ærgerligt, for uanset hvem man taler med af økonomer, så har de sagt, at planen ikke slår til i forhold til de udfordringer, vi står overfor,« siger Ellen Trane Nørby.

»Det er karakteristisk for statsministeren, at hun holder mange fine taler, men når det gælder indhold, så mangler viljen,« siger Ellen Trane Nørby.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip