V vil appellere til forældres sunde sundhedsfornuft

Sådan lyder det fra Venstre, efter Politiken lørdag kan berette, at danskerne er blevet en nation af weekendsyndere, der glemmer alt om sunde vaner og gode kostråd efter fyraften om fredagen. Det skal der gøres noget ved, lyder det fra oppositionspartiet.

»Man skal ikke diktere, moralisere og løfte pegefingre omkring, hvad danskerne skal. Man skal appellere til danskernes sunde fornuft, og så skal man især appellere til forældrene, for det er åbenbart især i weekenden, at folk går amok med slik og chips,« siger partiets forebyggelsesordfører, Jane Heitmann (V).

Ifølge Coop Analyse ryger der mere end dobbelt så meget alkohol og søde sager i indkøbsvognene på lørdage som på mandage, skriver Politiken. Og det er forældrene, der er med til at forme børnenes kostvaner, lyder det fra Venstre.

»Det er i barndommen og de unge år, at de gode kostvaner grundlægges. Derfor synes jeg, man især skal appellere til forældrene og deres sunde fornuft om at være gode rollemodeller, ikke bare i en travl hverdag, men også i weekenden, hvor vi slapper af,« siger hun.

Forebyggelsesordføreren vil nu tage fat i sundhedsministeren for at »få et klart svar på«, hvad weekendsynderiet betyder for folkesundheden.

Ifølge Politiken er en arbejdsgruppe under sundhedsmyndighederne ved at revidere de officielle kostråd, der blandt andet lyder, at man skal spise seks stykker frugt og grønt om dagen, at man skal spare på sukkeret og at man skal spise kartofler, ris eller pasta og fuldkornsbrød hver dag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip