V vil bakke op om lovindgreb

»Vi vil ikke stå i vejen for en hurtig behandling, hvis regeringen kommer med et indgreb i lærerkonflikten. Det har der været god tradition for,« siger næstformand i Venstre Kristian Jensen (V) til bt.dk.

Forældre og elever håber på et regeringsindgreb i den fire uger lange lockout, så eleverne kan komme i skole hurtigst muligt. Flere medier erfarer, at det ventede indgreb vil blive præsenteret, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) torsdag klokken 10 holder pressemøde i Statsministeriets Spejlsal.

For at få hastebehandlet indgrebet skal regeringen bruge et flertal i Folketinget, og det vil Venstre ikke stå i vejen for.

»Sidst vi stemte for et regeringsindgreb var under den store gærstrejke i 1998. Dengang kom forslaget om onsdagen og blev vedtaget torsdag eftermiddag. Og der er jo ingen, der siger, at vi ikke kan arbejde i weekenden,« siger han.

BT erfarer, at Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), har bedt folketingsmedlemmerne være klar til afstemninger fredag, hvor medlemmerne ellers havde fri i anledning af Store Bededag, og lørdag.

Venstre vil dog ikke erklære sin støtte, før det har set indholdet af et eventuelt lovindgreb.

»Vi har jo ikke set et konkret forslag endnu, så det vil jeg ikke forholde mig til,« siger Kristian Jensen.

Dagens Gossip