V vil give studerende lov til at tjene mere

Det mener Venstre, der vil give de studerende lov til at tjene 2.500 kroner mere om måneden ved siden af SUen. Det skal give de studerende mere fleksibilitet, lyder det fra Venstres SU-ordfører, Mads Rørvig (V).

Han er ikke bekymret for, at de studerende vil smække bøgerne i og i stedet bruge studietiden på at arbejde.

»Jeg vil gerne give de studerende en større fleksibilitet, og jeg har tillid til, at de studerende godt kan håndtere det,« siger han forud for dagens forhandlinger i forligskredsen.

Venstre ønsker derudover at give en bonus til de studerende, der gør deres uddannelse færdig på under normeret tid.

»Hvis du i stedet for at blive færdig på fem år, bliver færdig på 4,5 år sparer staten SU, og den studerende kommer hurtigere ud på arbejdsmarkedet,« siger Mads Rørvig.

Hvor stor en gevinst, det skal udløse, vil Venstre dog ikke på forhånd lægge sig fast på, men Mads Rørvig siger, at det skal være inden for rammerne af de penge, staten sparer ved ikke at udbetale SU.

Sidste forslag, som Venstre tager med til forhandlingsbordet torsdag, er at give de studerende mulighed for at få kørselsfradrag, hvis de har mere end 24 kilometer til deres uddannelsessted.

Mads Rørvig vil ikke på forhånd spekulere i, hvad uddannelsesminister Morten Østergaard (R) siger til forslagene.

De studerende er dog ikke umiddelbart begejstrede for forslaget om at lade de studerende tjene mere ved siden af SUen.

»Det er jo ikke uden grund, at der er et fribeløb, og det vil være yderst problematisk at hæve det beløb. Vi er først og fremmest studerende, og jeg er meget uforstående over for sådan et forslag, der i den grad kan gå ud over studieaktiviteten,« siger Jacob Ruggaard, der er formand for Danske Studerendes Fællesråd til MetroXpress.

Det er Dansk Folkeparti, Venstre og de Konservative, der torsdag aften tropper op i uddannelsesministeriet for at fortsætte forhandlingerne om en SU-reform, der ifølge regeringen skal skære to milliarder af statens udgifter til uddannelsesstøtten.

Dagens Gossip