V vil have kontanthjælpsmodtagerne op af sofaen

Muligheden for de store besparelser for staten får endnu en gang Venstre til at opfordre regeringen til genindføre kontanthjælpsloftet.

»De her tal viser, at det er afgørende at få gjort noget ved væksten i Danmark. Det er vigtigt at prioritere, at vi kan tage initiativer, der får folk i arbejde, fordi det samtidig er en knaldhamrende god forretning for statskassen. Derfor nytter det ikke noget at fjerne det kontanthjælpsloft og andre ting, som betyder, at det i mindre grad kan betale sig at komme i arbejde,« siger Venstres skatteordfører, Torsten Schack (V). Han understreger, at det vil være er en »kæmpe overskudsforretning« for staten at sørge for, at kontanthjælpsmodtagerne får et incitament til at komme »væk fra sofaen«.

»Man skal sørge for, at det kan betale sig at arbejde. Det skal være mere interessant at gå fra kontanthjælp til beskæftigelse. Der er 14.000 danskere, der hver dag går på arbejde, som ville have mere ud af at være på offentlig forsørgelse, det synes jeg ikke, vi kan være bekendt at se passivt til,« siger Torsten Schack.

Hvis det står til Venstre, skal kontanthjælpsloftet genindføres og skatterne for dem med den laveste indkomst sænkes, så det bedre kan betale sig at komme i arbejde.

Regeringen afskaffede i 2011 efter en afstemning i Folketinget kontanthjælpsloftet, fordi man dengang vurderede, at det ikke havde bragt tilstrækkeligt mange mennesker i arbejde.

Dagens Gossip