V vil have plan for udbud af togdrift

Det siger Venstres trafikordfører, Kristian Pihl Lorentzen (V), der især håber på fortsat opbakning til en bestemt anbefaling.

»Jeg fokuserer meget på den klare anbefaling om, at togdriften kan effektiviseres ved at udbyde og spørge til prisen,« siger han.

Berlingske skrev i juli, at rapporten om effektivisering af transport- og postområdet fra regeringens Produktivitetskommission var fyldt med faktuelle fejl. Kommissionen har nu udgivet en ny rapport, men oplyser, at anbefalingerne på jernbanedrift er de samme.

»Hovedanbefalingen er fortsat, at togdriften på flere jernbanelinjer sendes i udbud,« hedder det på kommissionens hjemmeside, og Venstre-ordføreren tror da også stadig på den konklusion.

»Det har vist sig at gøre jernbanen mere effektiv i andre lande og herhjemme ikke mindst i Midt- og Vestjylland, hvorfra vi har særdeles gode erfaringer,« siger Kristian Pihl Lorentzen, der efterlyser en »masterplan« over de næste ti år, så der bliver lavet »udbud med omtanke«.

»Man kunne for eksempel starte med S-togsdriften i hovedstadsområdet og spørge til prisen på det. Hvis DSB er de mest effektive, så beholder de det, og er de ikke det, så er der en anden operatør, der kommer på banen,« siger trafikordføreren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip