V vil ikke sagsbehandle men beskytte lesbiske

Forfulgte lesbiske eller religiøse mindretal skal beskyttes efter internationale regler.

Det siger Venstres fungerende politiske ordfører, Jacob Jensen, fredag.

Han vil ikke kommentere, at myndighederne vil hjemsende tre lesbiske asylansøgere til Uganda . De tre kvinder har forgæves søgt asyl som homoseksuelle.

- Jeg vil ikke forholde mig til konkrete sager. Så bliver vi sagsbehandlere. Vi skal være politikere og sætte nogle regler. Så er det op til Udlændingestyrelsen at efterleve de regler. Det er svært for mig at vide, hvad der ligger bag, siger Jacob Jensen.

- Generelt skal vi selvfølgelig fra dansk side leve op til de regler, der gælder. Herunder hvis folk vurderes til at være forfulgte i deres hjemland på grund af religion, seksualitet eller andet. Så har vi en særlig forpligtelse til at beskytte dem.

Deportationen møder kritik fra foreningen LGBT Asylum, der kæmper for bøssers, lesbiskes og transpersoners rettigheder, fordi homoseksuelle forfølges i Uganda.

Siden kolonitiden under britisk styre har det været forbudt at være homoseksuel i landet.

Jacob Jensen understreger, at han ikke kender Ugandas lovgivning om homoseksuelle eller mulig diskrimination.

Spørgsmål: - Kan der være en parallel mellem lesbiske fra Uganda, som søger asyl på grund af deres homoseksualitet, og muslimer, som konverterer til kristendommen?

- Det har jeg svært ved at se. Alt andet lige er det lettere at skifte religion end at skifte seksualitet. Så jeg kan ikke se en parallel, siger Jacob Jensen.

- Hvis FN og andre organisationer vurderer, at der er undertrykkelse i Uganda, så har Danmark og andre lande, hvor man søger asyl, en forpligtelse til at tage sig af disse mennesker. Er det ikke tilfældet, vurderes de på lige fod med alle andre.

/ritzau/

Dagens Gossip