V vil kulegrave Region Hovedstadens brugerbetaling

Kravet kommer i kølvandet på en historie i onsdagens udgave af Berlingske, hvor det afdækkes, hvordan det vrimler med gebyrer på sygehusene i Region Midtjylland. Dør man for eksempel under sit ophold på et midtjysk sygehus, skal de pårørende betale for portørhjælp til »kisteilægning«.

Det er vurderingen, at der findes brugerbetaling på mange af sygehusene i landets øvrige regioner.

»Der hersker tilsyneladende noget kaotiske tilstande på området, og ingen kender åbenbart omfanget af brugerbetalingen. Derfor skal vi have kulegravet området, herunder set på, om priserne på de enkelte ydelser står mål med den ydelse, som regionen leverer. Det kan jo ikke nytte noget, hvis brugerbetaling bruges som en mere eller mindre skjult pengemaskine,« siger Martin Geertsen.

Venstre mener, der bør nedsættes et ekspertudvalg bestående af sundhedsøkonomer, som også skal komme med anbefalinger til en eventuel omlægning af brugerbetalingen i Region Hovedstaden.

»For Venstre er det helt afgørende, at det ikke bliver dyrere at være dansker - heller ikke i hovedstaden. Vi ønsker ikke at øge provenuet af brugerbetalingen, men vi vil gerne være med til at se på, om der er områder, hvor brugerbetalingen skal op og eventuelt ned, men altså med den klare forudsætning, at der ikke samlet set skal kradses flere penge ind,« siger Martin Geertsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip