V vil sænke kontanthjælpen for unge til SU-niveau

Det skal ikke kunne betale sig at være på kontanthjælp frem for at være under uddannelse og dermed få statens uddannelsesstøtte.

Sådan lyder budskabet fra Venstre, og fredag har partiet løftet sløret for sit udspil, der skal få flere danskere væk fra kontanthjælp og ud på arbejdsmarkedet.

Det betyder blandt andet, at kontanthjælpssatsen for personer under 30 år med en uddannelse reduceres til SU-niveau.

Det fortæller beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).

- Udgangspunktet for regeringen er, at unge med en uddannelse ikke skal modtage mere i ydelse end unge uden en uddannelse. Derfor foreslår regeringen, at ungesatserne i kontanthjælpssystemet harmoniseres, lyder det i første del af regeringens jobreform.

- Aktivitetsparate vil fortsat modtage et aktivitetstillæg, så de modtager samme ydelse som aktivitetsparate unge uden en uddannelse.

Beskæftigelsesministeren oplyser, at det indebærer alle unge, uanset om de er hjemmeboende, udeboende eller har børn.

Derudover foreslår regeringen en 225-timers regel, der betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal dokumentere 225 timers ordinær, beskæftigelse inden for det seneste år på kontanthjælp for fortsat at kunne modtage fuld ydelse.

Desuden ønsker Venstre at inddrage al ferie for folk, der har været på kontanthjælp i mere end 12 måneder, således at de altid skal være tilgængelige på arbejdsmarkedet.

Samlet skønnes hele regeringens forslag på langt sigt at styrke de offentlige finanser med omkring 515 millioner kroner. På sigt skal midlerne gå til at finansiere skattelettelser for "helt almindelige indkomster", lyder det fra Jørn Neergaard Larsen.

/ritzau/

Dagens Gossip