Våben vælter ind til politiet

Det vælter ind med ulovlige våben hos politiet i hele landet i forbindelse med den frit lejde-aktion, som politiet gennemfører i juni.

I løbet af den første uge har fynboerne afleveret over 250 våben, ammunition og sprængstof til Fyns Politi, mens midt- og vestjyderne har afleveret 331 forskellige våben.

- Vi er i Fyns Politi utrolig godt tilfredse med det antal våben og de andre farlige materialer, der er indleveret, men opfordrer fortsat alle til at aflevere ulovlige våben og ammunition til politiet, siger politikommissær Niels Erik Nymark Jensen.

Størstedelen af de indleverede våben er luftgeværer. Dem har Fyns Politi fået 118 af den første uge, hvor borgerne straffrit kan aflevere de ulovlige våben. Der er også indleveret mange blankvåben, håndgranater, tændsnore og lidt sprængstof.

- Det kan godt undre mig, at der stadig dukker så mange våben op, og at rigtig mange fortsat har våben og ammunition liggende på lofter og i kældre, siger Niels Erik Nymark Jensen.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi melder man om cirka 200 indleverede våben i løbet af aktionens første uge, mens politiet i København har modtaget 116 våben samt ammunition og sprængstof.

Baggrunden for frit lejde-aktionen er en lovændring, som forbyder en række luft- eller fjedervåben, der hidtil har været lovlige.

Borgerne kan dog også indlevere andre våben anonymt og uden risiko for at blive straffet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip