Våbenembargo mod Syrien udløber 1. juni

Flere ministre siger dog, at EU indtil videre vil afstå fra denne mulighed.

Både Storbritannien og Frankrig har kæmpet for at lempe embargoen for at give oprørsstyrkerne mulighed for at købe våben, men selv den britiske udenrigsminister, William Hague, sagde efter mødet, at Storbritannien ikke har nogen planer om at sende våben til Syrien.

På mandagens møde blev udenrigsministrene omvendt enige om at forlænge de økonomiske og finansielle sanktioner mod Syrien i et år.

Ifølge EUs chef for den fælles udenrigs- og sikkerhedspolitik, Catherine Ashton, vil unionen revurdere sin holdning til sanktionerne mod Syrien inden 1. august.

Mens EU-toppen forhandlede i Bruxelles, havde en ledende amerikansk politiker aflagt et opsigtsvækkende visit i Syrien. Ifølge flere internationale medier havde den republikanske senator John McCain mandag bevæget sig over grænsen fra Tyrkiet for at mødes med oprørere.

McCains talsmand bekræfter ifølge Reuters besøget hos oprørerne, men ønsker ikke at komme med yderligere detaljer. Den tidligere præsidentkandidat er en af de stærkeste fortalere for en militær intervention i Syrien.

BNB/Reuters

Dagens Gossip