Våbeninspektører har taget hul på arbejdet i Syrien

Inspektører fra Organisationen for Forbud mod Kemiske Våben (OPCW) ankom til det borgerkrigshærgede land, dagen efter inspektører fra FN forlod Syrien efter efterforskning af en stribe formodede kemiske angreb, skriver Al-Jazeera.

19 inspektører fra OPCW vil nu tage hul på det komplekse arbejde med at lokalisere og ødelægge omkring 1.000 tons kemiske våben, herunder nervegassen sarin og sennepsgas.

»I de kommende dage forventes deres indsats at fokusere på at kontrollere oplysningerne fra de syriske myndigheder og på indledende planlægning af at hjælpe landet med at ødelægge sine produktionsfaciliteter til kemiske våben,« lød det ifølge Al-Jazeera i en erklæring fra FN tirsdag.

OPCWs inspektører har frem til midten af 2014 til at færdiggøre deres arbejde.

Tidsfristen for ødelæggelsen af den syriske regerings kemiske våben er sat i den resolution fra FN, som FNs Sikkerhedsråd for nylig har vedtaget.

FN ventes ved udgangen af oktober at komme med en rapport om de syv kemiske angreb, som inspektører har været i landet for at undersøge.

Mindst 100.000 mennesker har mistet livet i Syrien siden borgerkrigens start i 2011, har FN anslået.

Ifølge oplysninger fra Syriens Observatorium for Menneskerettigheder er antallet af dræbte siden steget til 115.000, hvoraf 5.000 blev dræbt alene i september måned.

Dagens Gossip