Vågn op: For meget søvn kan være lige så usundt som rygning

Hvis du sover meget og er meget stillesiddende, er det lige så farligt for dit helbred som at ryge og drikke store mængder af alkohol. Det skriver Livescience.com ifølge Videnskab.dk.

Australske forskere har undersøgt 230.000 australieres dårlige vaner. For hver deltager, som var 45 år eller ældre, registrerede forskerne, hvor mange usunde vaner de havde - herunder rygning, alkoholindtag, usunde madvaner, inaktivitet og for meget søvn (mere end ni timer om natten).

Læs mere: Barn faldt i søvn i køen til julemanden - men så gjorde han noget fantastisk

Cirka 30 procent af deltagerne nikkede genkendende til to - tre af vanerne og efter seks år var omkring 16.000 af deltagerne døde. Der var især én faktor, som spillede ind i forhold til dødeligheden.

- Fysisk inaktivitet alene har en stor påvirkning på dødeligheden, men kombineret med for meget søvn steg de negative effekter dramatisk, siger Melody Ding, som er hovedforfatter og seniorforsker på University of Sydney.

Læs mere: Syv videnskabelige grunde: Derfor skal du sove nøgen

Faktisk var risikoen for at dø fire gange så stor sammenlignet med de deltagere, som også fik for meget søvn, men var en smule aktive. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip