Vækstaftale giver forårsfornemmelser i byggeriet

De fire milliarder kroner, som Landsbyggefonden nu kan hæve renoveringsrammen for de almene boliger med, betyder nemlig reelt, at en række håndværkere beholder deres job. Og at de får flere kollegaer.

»Flere virksomheder kan begynde at ansætte folk, mens der er andre medarbejdere, som ikke bliver afskediget,« siger Lars Storr-Hansen, der er administrerende direktør i Dansk Byggeri, til Berlingske Nyhedsbureau.

Da regeringen i første omgang meldte planerne ud, var byggebranchen ifølge Lars Storr-Hansen glad for, at regeringen havde indset, at der hurtigt kan skabes job i bygge- og anlægsområdet. Men der er opstået en smule frustration over, at der måske er gået lang tid, før der kom noget konkret ud af planerne.

»Nu er man klar til at komme i gang, og vejret er også med os, så der skulle der heller ikke være nogen problemer,« siger Dansk Byggeris direktør.

Regeringens beregninger viser, at de ekstra milliarder vil skabe 3.750 job i perioden 2013-2016, hvilket ifølge Lars Storr-Hansen »ikke er helt skævt« i forhold til Dansk Byggeris beregninger.

Han forventer dog, at der først for alvor vil blive skabt vækst i 2014 og 2015.

»Hvilket er godt, da væksten i samfundet generelt ikke ser ud til at komme tilbage. Så der er masser af behov for at generere vækst,« siger Lars Storr-Hansen.

Håbet fra Dansk Byggeris side er, at regeringen lander en aftale om at forlænge bolig-job-ordningen en af de nærmeste dage, da den vil skabe vækst her og nu.

»Den vil give cirka 5.000 job i et 12 måneders forløb,« vurderer han.

Det er tredje gang inden for kort tid, at Landsbyggefonden får hævet rammen. I 2011 blev den hævet med 5,5 milliarder kroner og med boligaftalen i 2012 blev den hævet med 4,1 milliarder kroner, fremgår det i regeringens oplæg til Vækstplan DK.

Dagens Gossip