Vækstaftale vil skabe »nogle tusind« nye job

»Den vil bestemt skabe job. Mange håndværksmestre har mærket, at privatkunderne har holdt igen. Nu vender stemningen forhåbentligt,« siger han og påpeger, at ordretilliden i første kvartal 2013 blandt de små virksomheder har været den laveste siden organisationen begyndte at måle i 2010.

Håndværksrådet vurderer, at fradraget på forbedringer i eget hjem skaber i omegnen af 4000 job. Samtidig vil der også være en effekt på beskæftigelsen hos autoværksteder, fordi biler i 2014 og 2015 først erklæres totalskadet, når beløbet for reparationen overstiger 75 procent af bilens værdi mod tidligere 65 procent.

»Det er vigtigt, fordi mange af de små autoværksteder er dybt afhængige af at reparere biler. Det vil helt klart give øget beskæftigelse inden for den gren,« siger Jacob Thiel.

Cheføkonom i Nordea Helge J. Pedersen kalder aftalen et »skridt i den rigtige retning«.

»Der er et meget fornuftigt element i håndværkerfradraget. Det er godt, at man tager skridtet fuldt ud og lader det gælde sommerhuse,« siger han og påpeger, at den såkaldte boligjobordning vækker optimisme, fordi den er med til at sætte skub i byggebranchen, der ellers har været hårdt ramt af økonomisk dødvande.

Aftalen, der også medfører en afgiftsnedsættelse på øl og sodavand, kan skabe arbejdspladser, men det er svært at vurdere omfanget.

»Jeg tror der er et beskæftigelseselement i hvert fald i håndværkerfradraget. Spørgsmålet er, om der også er et beskæftigelseselement i afgiftsnedsættelserne,« siger han og henviser til, at butiksdøden i Sønderjylland også hænger sammen med nogle strukturelle ændringer i Danmark. Helge J. Pedersen vurderer dog, at der kan komme beskæftigelse ud af planen lokalt i Sønderjylland.

Bag delaftalen står alle partier undtagen Enhedslisten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip