Vækstplan kan indeholde afgiftsstigninger

Samlet set bruger regeringen et "ganske stort milliardbeløb" på den vækstpakke, man er i færd med at præsentere over flere dage. Sådan lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S). Han vil dog endnu ikke sætte det endelige beløb på.

Finansministeren vil heller ikke løfte sløret for, hvordan regeringen vil finansiere hele milliardbeløbet. Dermed er det ikke udelukket, at der kan komme stigninger i skatter- og afgifter, når regeringen præsenterer næste del af vækstpakken.

Det store slagnummer i første del af vækstpakken er, at regeringen vil afsætte 150 millioner kroner til brug for at sænke afgifterne i 2017. Og derefter stiger puljen til 200 millioner kroner årligt. Det vækker glæde i erhvervslivet.

Men glæden vil formentlig blive dæmpet, hvis det viser sig, at der kommer andre afgiftsstigninger, når regeringen præsenterer næste del af vækstpakken.

- Udspil for udspil er det finansieret krone for krone. Der er ikke et eneste punkt, hvor det er uklart, hvor pengene kommer fra, siger Bjarne Corydon.

Han vil dog ikke onsdag løfte sløret for, hvordan regeringen har skaffet finansieringen til de initiativer, der endnu ikke er præsenteret:

- Du vil ikke se, at der er nogle af de elementer, vi har lagt frem i dag, der er finansieret med nye skatter og afgifter. Og det, der er tilfældet med den nye pakke er, at den samlet vil være en lettelse, når det gælder skatter og afgifter, siger Bjarne Corydon.

Spørgsmål: Antyder du ikke, at noget af det, I kommer med i de kommende dage vil være afgiftsstigninger?

- Jeg antyder ikke noget. Jeg siger, at når du har set alt det her lagt fuldt frem, så vil det netto, altså på bundlinjen, være sådan, at afgiftstrykket er mindre, end da vi gik i gang.

Spørgsmål: Men der vil være noget, der trækker i den anden retning også?

- Du må simpelthen se hele vores pakke. Vi skal nok fortælle det skridt for skridt. Det, du ser i dag, er især en række afgiftslempelser, og det er fuldt finansieret krone til krone, siger Bjarne Corydon.

/ritzau/

Dagens Gossip