Vækstplan skal skabe grønne job

»Med vækstplanen gør vi en indsats for at fastholde og skabe både udviklings- og produktionsarbejdspladser i Danmark,« siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i en pressemeddelelse og tilføjer:

»For eksempel skal et nyt Industrial Energy partnerskab se på, hvordan store elforbrugende virksomheder kan reducere elomkostningen ved at gøre deres elforbrug mere fleksibelt. Sammen med afgiftslettelserne på energi og fokus på effektivitet i fjernvarmesektoren skal det bidrage til at forbedre industrivirksomheders konkurrenceevne«.

Vækstplanens 30 initiativer fordeler sig på fem indsatsområder: Grøn omstilling af energisystemet, eksportfremme på de globale markeder, mere energieffektive og bæredygtige bygninger, Danmark som grønt test- og demonstrationsland samt effektiv indvinding af de fossile energiressourcer i Nordsøen.

Planen er den femte af i alt otte planer i regeringens erhvervs- og vækstpolitik, hvor der er nedsat en række såkaldte vækstteams på områder, hvor dansk erhvervsliv er i internationalt konkurrence.

Handels- og europaminister Nick Hækkerup (S) kalder planen et kvantespring:

»Vi skal ud i verden og vise, at Danmark har en af verdens mest effektive energisektorer. Den model, der har gjort Danmark berømt, begynder vi nu at eksportere sammen med en række danske produkter. Det er der arbejdspladser i for Danmark,« siger han i pressemeddelelsen, hvor også klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) glæder sig:

»Over hele verden er der et stigende fokus på energieffektive løsninger og vedvarende energi. Det åbner et kæmpe marked for danske virksomheder, som har et forspring på området. Med vækstplanen hjælper vi virksomhederne til at udnytte denne fordel, så de kan skabe vækst og arbejdspladser herhjemme«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip