Vælgerne afviser lønstigning til kommunalpolitikere

50 procent af vælgerne siger ifølge en meningsmåling, som Wilke har foretaget for Avisen.dk, at vederlaget på 8.000-10.000 kroner pr. måned er lige som det skal være, og 20 procent mener, at kommunalpolitikere rent faktisk får for meget i vederlag. Kun 15 procent er enige i, at lokalpolitikernes løn, som ikke er blevet reguleret siden 1997, skal hæves.

Årsagen til at svarene er faldet ud, som de er, skal ifølge valgforsker Johannes Andersen findes i, at vi har en forventning om, at det ikke er pengene, der lokker folk til at blive lokalpolitikere.

»Når vi står nede i stemmeboksen, elsker vi jo idéen om, at de gør det af ren og skær interesse, og ikke fordi der er penge i det. Derfor er det svært at undgå en forstærket opfattelse af, at politikere gør det for pengenes skyld, hvis man sætter lønnen op,« siger Johannes Andersen, der er professor ved Aalborg Universitet.

Næstformand i Kommunernes Landsforening Erik Fabrin (V), der tirsdag talte varmt for en lønstigning, er ikke overrasket over, at vælgerne dumper forslaget om et højere vederlag.

»Løn afspejler jo ofte den anseelse, der er knyttet til jobbet. Og da politikere - næstefter journalister – ikke nyder særlig høj anseelse, er det jo forståeligt, at en del danskere ikke mener, at de skal belønnes bedre,« siger Erik Fabrin til Avisen.dk.

Dagens Gossip