Vælgerne dumper Kristian Jensen som Løkkes efterfølger

Skrevet af admin

16/03/2016

Mest læste i dag

Spørger man vælgerne, hvem der skal overtage formandsposten i Venstre efter Lars Løkke Rasmussen, falder det ikke ud til næstformand Kristian Jensens fordel, skriver netmediet Altinget.

Ifølge en ny meningsmåling, som analysebureauet Norstat har foretaget for Altinget, foretrækker kun 16 procent af de adspurgte Kristian Jensen som Venstres leder, når Lars Løkke Rasmussen stopper.

Og det er kritiske tal for den danske udenrigsminister, lyder vurderingen fra Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

- Det er meget kritiske tal for Kristian Jensen. Han er ikke alene partiets næstformand og dermed den naturlige arvtager, han er også den eneste erklærede kandidat til at tage over efter Løkke, siger Holstein til Altinget.

I den nye meningsmåling peger 25 procent på Venstres gruppeformand, Søren Gade, som Løkkes arvtager, og 17 procent peger på integrationsminister Inger Støjberg.

Syv procent mener, at Søren Pind skal efterfølge Løkke, mens 36 procent mener, at det skal være en helt anden.

Debatten om arvefølgen i Venstre er blusset op, efter at udenrigsminister og næstformand Kristian Jensen i et interview med Jyllands-Posten søndag slog fast, at han har ambitioner om at træde op på "den øverste skammel" i partiet.

Det vakte opsigt, fordi formandsaspiranter normalt undlader at besvare den type spørgsmål direkte.

Tidligere tirsdag kaldte Venstres gruppeformand Søren Gade snakken for "træls", mens finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) tørt konstaterede, at "det ikke er for smart" sagt af Kristian Jensen.

Men partiformanden selv kan godt forstå næstformandens ambitioner.

- Jeg har det sådan, at en næstformand i Venstre, der ikke drømmer om at blive formand, han er ikke nogen rigtig næstformand, sagde Lars Løkke Rasmussen efter tirsdagens spørgetime i folketingssalen.

/ritzau/