Vælgerne dumper regeringens barselsbonus

Regeringen vil give 100 kroner skattefrit per dag til fædre, der holder barsel ud over de første seks ugers orlov.

58,8 procent af de adspurgte vælgere siger i målingen nej til at støtte den model, mens kun 33,9 procent bakker op om den. Heller ikke blandt regeringsblokkens egne vælgere er der flertal for bonusordningen. Her er 48,8 procent imod, mens 41,6 procent er for, skriver avisen,.

»Det er ikke så overraskende, at vi får sådan en måling, for vi har jo ikke set nogen positive resultater af bonusordningen endnu. Vi har kun hørt om kritik. Lad os nu se, når nogen begynder at få positive erfaringer med den model, hvor faren får mere tid med barnet. Så er jeg helt sikker på, at det vil blive vurderet i et andet lys,« siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

»Jeg siger ikke, at barselsbonus er et trylleslag, men nøgternt set forbedrer vi familiernes økonomi. Så må folk vurdere, om det er noget, de ser som en fordel. Og så vil opbakningen til bonussen stige,« siger han.

43,4 procent af vælgerne mener, at øremærket barsel er et bedre redskab til at få fædre til at holde barsel end den nye bonusordning. Men den model har regeringen altså droppet.

Ifølge Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby (V), er man i Venstre glade for, at regeringen »har opgivet en tvangsmodel«. Hun kan endnu ikke sige, om Venstre støtter bonusordningen, da partiet ikke har set i detaljer, hvad den går ud på.

Dagens Gossip