Vælgerne har totalt mistet tiltroen til SF's formand

Skrevet af admin

31/12/2013

Mest læste i dag

Når nytårsklokkerne i aften lyder, kan lederen af regeringspartiet SF, Annette Vilhelmsen, se tilbage på et sandt annus horribilis for sig selv og det parti, hun tilbage i oktober 2012 satte sig i formandsstolen for.

Og spørger man vælgerne, er der ingen tro på, at 2014 bliver et vendepunkt for folkesocialisterne, skriver Politiken.

Kun to procent eller 26 ud af 1135 adspurgte vælgere tror, at Annette Vilhelmsen som partileder kan skabe fremgang for SF i 2014, viser en meningsmåling foretaget af Megafon for Politiken og TV 2.

Kasper Møller Hansen, professor i statskundskab ved Københavns Universitet, betegner det som en "sand katastrofemåling" for Annette Vilhelmsen.

- Det stærke mandat, hun fik af partiets medlemmer i formandsopgøret med Astrid Krag (SF), er fuldstændig smuldret væk under hende, siger han til Politiken.

Ifølge samme måling tror kun fire ud af 100 af de adspurgte, der stemte på SF ved folketingsvalget i september 2011, at Annette Vilhelmsen kan sikre partiet større opbakning hos vælgerne i det nye år.

Annette Vilhelmsen klarer sig dermed klart dårligst blandt de otte partiledere i målingen.

- Formanden er partiets ansigt udadtil, og det er klart, det smitter af, at vi bagudrettet har haft en række dårlige sager. Det har ikke været lige kønt alt sammen. Men det bliver bedre i det nye år, siger politisk ordfører i SF, Lisbeth Bech Poulsen, til Politiken.

Målingen viser også, at troen på både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Venstreformanden Lars Løkke Rasmussen er lunken, mens Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, klarer sig bedst.

Over halvdelen af befolkningen tror ifølge målingen, at han i 2014 vil skabe yderligere fremgang for partiet.

- Thulesen Dahl fremstår som en dygtig politisk praktiker med stor jordforbindelse og kontakt til vælgerne, siger Klaus Levinsen, lektor i statskundskab på SDU, til Politiken.

/ritzau/