Vælgerne om Vilhelmsen: Den mindst egnede

På en skala fra et til ti, hvor 0 er »fuldkommen uegnet« til posten som statsminister, scorer hun blot to point. Selv de røde vælgere giver hende kun 2,7 i gennemsnit, hvilket kun lige akkurat er over de 2,4, som de røde vælgere tildeler den konservative leder Lars Barfoed (K) og Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl (DF).

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), topper målingen foran den radikale leder, Margrethe Vestager (R).

Ifølge SFs politiske ordfører, Jonas Dahl (SF), så skyldes det lave resultat til Annette Vilhelmsen dog ikke hendes evner som politiker.

»Der er ingen tvivl om, at det er et udtryk for, at SF generelt ligger alt for lavt i meningsmålingerne, og det slår selvfølgelig også igennem i de undersøgelser, som viser hendes egnethed til at være statsminister. Man skylder også at sige, at Annette Vilhelmsen aldrig nogensinde har gjort sig forestillinger om, at hun skal være statsministerkandidat for den samlede venstrefløj.«

Er det ikke et problem, at jeres formand ligger så lavt. De røde vælgere vurderer hende stort set på niveau med Kristian Thulesen Dahl (DF) og Lars Barfoed (K)?

»Jeg tror, man skal tage det som et udtryk for, at SF er udfordret for tiden. Vi har nogle dårlige meningsmålinger, og det giver sig udslag i forhold til vælgernes bedømmelse af vores formand. Det er ikke kun Annettes problem. Det er hele SFs,« siger Jonas Dahl.

I lå helt nede på 2,7 i den seneste Megafon-måling. Er det jeres formand, som vælgerne vender sig imod?

»Nej, altså SF tog allerede sit store dyk i målingerne umiddelbart efter folketingsvalget, og jeg tror, det har været svært for mange at lave nogle svære kompromiser. Der har været nogle kameler, som skulle sluges, men vi er nødt til at lave nogle af de vanskelige ting, hvis vi vil forandre Danmark fremadrettet til et samfund, hvor vi sikrer, at vi har en lige adgang til vores sundhedsydelser og vores uddannelsessystem.«

Kan det komme på tale at løse denne vælgerkrise ved at vælte Annette Vilhelmsen som formand?

»Nej, Annette er formand lige så længe, som Annette vil være formand. Vi har valgt en formand for et halvt år siden, og jeg synes, man skal give hende tid til rent faktisk også at finde sig til rette. Jeg kan godt huske diskussionen, dengang Villy Søvndal blev valgt til formand, da var der også mange, som hilste Villys formandsskab velkommen med et »goddag til spærregrænsen«. Det skete rent faktisk ikke,« siger Jonas Dahl.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip