Vælgernes opbakning til skattelettelser siver

"Det skal kunne betale sig at arbejde", lød det igen og igen fra Venstre under valgkampen i 2015, hvor det var et af partiets klare budskaber, at skatten på arbejde skulle sættes ned.

Men efter Venstre vandt statsministerposten, er vælgernes støtte til Løkkes skattereform faldet markant på ni måneder.

Det viser en ny Greens-måling, som Dagbladet Børsen bringer mandag.

Ifølge målingen er andelen af vælgere, der ser et behov for en skattereform, faldet fra 50 procent i august til 40 procent i dag. Modstanden mod en skattereform er i samme periode steget fra 40 procent til 48 procent.

67 procent af vælgerne mener, at de betaler en passende mængde i skat, mens kun 21 procent mener, at de betaler for meget i skat.

- Igennem det seneste halve til trekvarte år møder jeg meget sjældnere nu folk, der spørger mig om skattelettelser. Og i højere grad folk nu, end for trekvart år siden, der har fokus på, om vi overhovedet kan fastholde det velfærdssamfund, vi kender i dag under det pres, som vi har set, siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til Børsen.

Han mener, at regeringen bør aflyse sin planlagte skattereform til efteråret.

Det er Liberal Alliance dog ikke helt enig i.

- Vi vil selvfølgelig gerne have folkelig opbakning til vores synspunkter, men vi laver ikke politik efter meningsmålinger. Danmark er i en vækstkrise, og skal vi have vækst, så forudsætter det skattelettelser, siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøl til Børsen.

Søndag viste en måling foretaget af Epinion for LO, at otte ud af ti danskere ikke ønsker nedskæringer i for eksempel børnepasning, uddannelse og ældrepleje.

I den forbindelse sagde LO-formand Lizette Risgaard, at regeringen er "helt ude af trit med befolkningen".

- Drop skattelettelserne og de medfølgende nedskæringer og ansæt i stedet tilstrækkeligt med folk, der kan inddrive de skatter, som folk skal betale ifølge loven. Det vil være en rigtig sund forretning for Danmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip