Væltede træer skaber forsinkelser i togtrafikken

På togstrækningen mellem Borup og Viby Sjælland er nogle træer bukket under for vægten af den sne, der er faldet på Sjælland i nat. I faldet har de taget en af togenes køreledninger med sig.

Søndag var snevejr på Fyn årsag til, at en køreledning faldt ned mellem Odense og Langeskov.

Mens Banedanmark arbejder på at reparere ledningerne, kan der kun køres på ét spor på strækningerne. Det betyder aflyste tog og store forsinkelser af togtrafikken.

Hos Banedanmark oplyste trafikdirektør Peter Svendsen tidligere søndag, at det ventes at tage det meste af dagen, at få køreledningen ved Viby Sjælland hængt op igen.

Problemerne på Midtsjælland kommer til at betyde forsinkelser for den nationale togtrafik mellem København og resten af Danmark, oplyser Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB.

Regionaltogene mellem Østerport og Ringsted og mellem Odense og Nyborg er aflyst, oplyser DSB.

På grund af de mange forsinkelser og aflysninger opfordrer DSB folk til at konsultere rejseplanen på internettet, inden de tager af sted.

Ifølge Banedanmark har problemer med væltede træer også ramt den sjællandske bane Lille Syd mellem Roskilde, Køge og Næstved. Her har togtrafikken været indstillet siden søndag morgen, og der køres indtil videre med togbusser, oplyser DSB.

Også S-togene har været generet af den tunge sne. Derfor kører alle linjer søndag med 20-minutters drift, bortset fra linje B, der kun kører hver halve time.

Linje B kan ikke køre mellem Hareskov og Farum. Også på denne strækning indsættes togbusser.

/ritzau/

Dagens Gossip