Væltede træer stopper al trafik på Helsingørmotorvejen

Skrevet af admin

22/11/2015

Dagens topnyheder

Det voldsomme snevejr over Sjælland skaber store problemer for bilister på de nordsjællandske motorveje. På Helsingørmotorvejen står trafikken helt stille i sydgående retning, mens Hillerødmotorvejen kun er farbar i overhalingssporene.

På begge motorveje er der væltet træer ud på vejbanerne.

- De store mængder sne har tynget flere træer så meget, at de er væltet. Ved afkørsel Hørsholm C er Helsingørmotorvejen fuldstændig spærret i sydlig retning. Vi anbefaler bilister at køre fra ved Kokkedal, siger Steffen Østergaard, vagtchef ved Nordsjællands Politi, til Ritzau, cirka en halv time efter midnat.

- Der er en lang kø af biler, som holder stille dernede, oplyser han. Politiet har ikke noget bud på, hvornår vejbanen er ryddet igen.

På Hillerødmotorvejen kan bilister godt komme frem, men det sker i sneglefart.

- Der er væltet træer ned over nødspor og første vejbane på strækningen mellem Virum og Farum, så bilisterne skal holde sig i anden vejbane. Også fordi der er risiko for, at flere træer vil vælte, siger vagtchefen.

Han roser de bilister, der har vovet sig ud på de sneklædte veje, for at køre forsigtigt.

- Folk kører meget langsomt. Både på grund af sneen, men også fordi sigtbarheden er meget dårlig, siger Steffen Østergaard.

Nordsjællands Politi fraråder al kørsel på grund af snevejret.

På vejene omkring Roskilde er mange bilister havnet i en kø, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. Det går også langsomt med trafikken på både Holbækmotorvejen og Køge Bugt-motorvejen.

Flere politikredse over hele landet opfordrer folk til at blive hjemme, medmindre de har uopsættelige gøremål.

/ritzau/