Væltet lastbil med 26 ton kød skaber bilkø i Esbjerg

Det vil tage flere timer at tømme en lastbil, som er væltet i en rundkørsel i krydset mellem Jernevej og Tjæreborgvej i Esbjerg.

Lastbilen væltede klokken 15.12 fredag eftermiddag og vil med al sandsynlighed blive liggende til ud på aftenen, oplyser vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Ole Aamann til Ritzau.

- Lastbilen indeholder 26 ton ophængt kød, som skal læsses ud af traileren, før lastbilen kan rejses op igen, siger vagtchefen.

Politiet opfordrer derfor bilister til at finde alternative ruter, så man undgår at holde i kø.

- Der kan komme meget få biler igennem ad gangen, så det skaber til tider noget kø, siger vagtchefen.

Ifølge Ole Aamann væltede lastbilen, da den skulle rundt i rundkørslen, og det tunge læs fik køretøjet til at tippe over.

Også nær Horsens er en lastbil fyldt med ophængt kød væltet fredag eftermiddag omkring klokken 14. Her var lastbilen også på vej rundt i en rundkørsel ved en motorvejsafkørsel, da den væltede.

Selvom der omkring klokken 18 fredag aften stadigvæk arbejdes på at få lastbilen tømt, har uheldet ikke medført de store trafikale problemer, oplyser vagtchef Jørn Lindhardt i Sydøstjyllands Politi til Ritzau.

Ifølge vagtchefen ser man indimellem, at netop ophængt kød kan volde problemer for lastbilchauffører.

- Nogle gange kommer det ophængte kød i svingninger inde i lastbilen, for eksempel i en rundkørsel. Og så kan det altså få lastbilen til at vælte, siger Jørn Lindhardt.

Ingen personer er kommet til skade ved hverken det første eller det andet uheld.

/ritzau/

Dagens Gossip