Værebro-bande dømt for kokain og våben

En stribe mænd med forbindelse til banden Værebros Hårde Kerne er for nylig blevet dømt i sager om kokain, amfetamin og våben, oplyser politiet.

En af dem er en 25-årig mand fra Fredericia. Han modtog og videresolgte halvandet kilo kokain og forsøgte også at modtage fem pistoler, hvoraf tre skulle sælges videre.

Straffen i hans tilfælde er blevet fastsat til fængsel i seks et halvt år, oplyser bandeenheden Task Force Øst.

- I forbindelse med skyderierne i det offentlige rum i foråret besluttede vi målrettet at gå efter bandernes andre kriminelle aktiviteter, forklarer politiinspektør Kim Kliver.

I dette kompleks mod VHK-miljøet er der på det seneste afsagt domme over otte mænd, mens to andre venter.

- Vi har afdækket salg og distribution af hård narkotika og forsøg på at distribuere skydevåben ind i bandemiljøet, siger Kim Kliver.

Tidligere i år medførte en målrettet efterforskning mod en anden dominerende gruppe, Loyal to Familia, at 11 blev dømt i en sag om organiseret hashhandel i Skovlunde. Enkelte blev desuden fundet skyldige i håndtering af våben.

Efterforskningen i sagen mod VHK er også sket med hjælp fra betjente fra den anden særlige politienhed, Task Force Vest.

Blandt de dømte er en 22-årig mand fra Fredericia, som i sidste måned blev straffet med fængsel i fem år for transport af kokain og for videreoverdragelse af amfetamin. Han forsøgte også at sælge en pistol, oplyser politiet.

Nogle af dommene er afsagt af Retten i Glostrup, mens fire i Kolding er blevet idømt mellem et og to et halvt års fængsel.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip