To værker af Damien Hirst stjålet i London

To signerede værker af den britiske kunstner Damien Hirst er blevet stjålet fra et galleri i London, oplyser de britiske myndigheder.

De to værker, der begge er fra Hirst-farveserien "spot paintings", har en samlet værdi på omkring 33.000 pund (omkring 294.000 kroner).

De blev stjålet fra The Exhibitionist Gallery i det vestlige London meget tidligt mandag, da tyve trængte ind gennem hoveddørene og forsvandt med de to raderinger i en lille personbil med bagklap.

Det største af værkerne, der har titlen "Pyronin Y", er fra 2005 og har en værdi på 15.000 pund (omkring 133.000 kroner). Hirst skabte det mindre "Oleoylsarcosine" i 2008. Det har en værdi på 18.000 pund (omkring 160.000 kroner).

- Det virker som om, at gerningsmændene specifikt har udset sig de to værker, sige en ledende politimand fra Scotland Yard, Jon Lightfoot.

- Raderingerne har været synlige på bilens bagsæde, da tyvene kørte væk, og vi appellerer til alle vidner eller andre, er kan have oplysninger, om at kontakte os, siger han.

Den 48-årige Hirst blev berømt i 1990'erne som en af de unge britiske kunstnere, der dominerede kunstscenen i et årti. Han fik i 1995 den prestigefyldte Turner Prize for samtidskunst.

Hirst er ikke mindst blevet kendt for sine formaldehyd-opbevaringer af døde dyr og de mangefarvede "spot-malerier."

Han er en af verdens rigeste kunstnere.

Hans show på Londons Tate Modern sidste år var det mest populære i galleriets historie. Over 463.000 besøgende stod i kø for at komme til at se hans værker - deriblandt det diamantbesatte kranie med titlen " For The Love Of God".

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip