Værsgo FCM: FCK går helt kold i Randers

26/04/2015

For første gang i otte superligakampe lykkedes det Randers FC at få en sejr, da holdet besejrede et skadesplaget FC København-hold, som tabte hovedet i slutningen af kampen.

Hjemme i Kronjylland vandt de lyseblå med 3-0 over FC København, som samtidig spillede sig endnu længere væk fra det DM-guld, FC Midtjylland har sat lynkurs i retning af.

FCK fik en alt andet end optimal start på kampen i Randers, da klubbens i forvejen overbelagte lazaret fik tilføjet endnu to navne.

Allerede i kampens andet minut faldt Danny Amankwaa forkert ned efter en hovedstødsduel, og den hurtige kantspiller kunne ikke fortsætte. Han blev afløst af Tom Høgli.

Og som om det ikke var nok, vrikkede også venstreback Ludwig Augustinsson om kort efter, men efter et par minutters behandling og en stærk forbinding lykkedes det FCK's hårdt prøvede lægestab at få ham i aktion igen i resten af halvlegen.

Den svære start til trods var det FCK, som styrede spillet de første 20 minutter, og det blev til flere gode chancer, men langsomt overtog Randers

Kort før pausen drev Mikael Ishak bolden frem i en kontra, og lidt uden for feltet afsluttede han gennem benene på en FCK-forsvarer og snød Stephan Andersen i FCK-målet.

Pausen gjorde ikke noget godt for FCK og Ludwig Augustinssons ankel, og Ståle Solbakken måtte lave sin anden udskiftning og sende Per Nilsson ind.

Skaderne gjorde sit til, at københavnerne slet ikke kunne finde rytme i spillet, men generelt var der også for få FCK'ere, der spillede op til niveau.

Holdet havde svært ved at skabe chancer, og i stedet lynede Mikael Ishak igen et kvarter før tid. Han udnyttede et FCK-forsvar ude af position til at brage 2-0-målet ind i på en halvflugter uden for feltet.

I overtiden scorede Nicolai Brock-Madsen til slutresultatet 3-0, inden FCK's indskifter Brandur Olsen fik direkte rødt kort for i frustration at sparke en Randers-spiller ned, lang tid efter bolden var væk.

FCM kan nu spille sig 14 point foran FCK i mesterskabskampen med en sejr mandag i Hobro, og FCK skal kæmpe med både skader og karantæne i de kommende kampe.

Randers er a point med Brøndby i kampen om bronze.