Værterne henter forventet åbningssejr i Copa America

Skrevet af admin

12/06/2015

Mest læste i dag

Værtsnationen Chile har resultatmæssigt fået en fin start på det sydamerikanske fodboldmesterskab, efter at chilenerne natten til fredag dansk tid vandt med 2-0 over Ecuador i åbningskampen i Santiago.

Favoritterne spillede dog ikke særlig godt og havde problemer med at skabe målchancer i store dele af opgøret.

Publikum på nationalstadionet måtte vente længe på målene, og der skulle et straffespark til, før Juventus-spilleren Arturo Vidal kunne bringe Chile foran efter 67 minutters spil.

Seks minutter før slut afgjorde Eduardo Vargas kampen, da han sparkede bolden fladt i nettet efter en aflevering fra Alexis Sánchez.

I tiden mellem de to chilenske scoringer havde Ecuador sin bedste chance, da et hovedstød fra West Ham-forwarden Enner Valencia prellede af mod overliggeren.

- Det var en meget vanskelig kamp, og de pressede os til det yderste. Vi er meget glade, men vi skal forbedre os, siger Arturo Vidal ifølge nyhedsbureauet AFP.

Selv om Ecuador har fået en opblomstring i de seneste år og også var med ved VM i Brasilien, har holdet det traditionelt svært i Copa America.

Siden 1999 har holdet tabt 14 ud af 16 kampe og kun vundet én. I puljens næste kamp står Mexico natten til lørdag over for Bolivia.

Sydamerikas to bedste fodboldlande, Argentina og Brasilien, træder ind i turneringen henholdsvis natten til søndag og natten til mandag.

/ritzau/