Vagt dræber israeler ved en fejl: Troede han var terrorist

En privatansat sikkerhedsvagt i Jerusalem kom ved en fejl til at dræbe en israeler sent onsdag aften.

Ifølge en talsmand for israelsk politi troede vagten fejlagtigt, at den pågældende mand var "terrorist". Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Episoden udspillede sig ved en bus, da en passager ifølge den israelske avis Haaretz kom op at skændes med to bevæbnede vagter.

I en skriftlig udtalelse fra politiet lyder det, at manden bad de to vagter om at se deres id-kort. Da de modsat bad om at se mandens identifikationspapirer, begyndte han angiveligt at slå vagterne og gribe ud efter den ene vagts pistol.

Det fik vagterne til at antage, at der var tale om en "terrorist", hvorfor de skød og dræbte ham, skriver politiet.

Yehuda Meshi-Zahav, der står i spidsen for den frivillige, israelske redningstjeneste Zaka, siger til Haaretz, at det i første omgang lignede endnu en episode med en palæstinensisk overfaldsmand, der var blevet dræbt af israelere.

- Da jeg så blev bedt om at tage mig af liget, gik det op for mig, at han (den dræbte, red.) var jøde, og at han fejlagtigt var blevet antaget for at være terrorist, siger Yehuda Meshi-Zahav til avisen.

Skyderiet kommer i kølvandet på eskalerende og blodige uroligheder i Israel den seneste tid, hvor adskillige palæstinensere har overfaldet israelere med knive.

Mindst 47 palæstinensere er blevet dræbt i blodsudgydelserne. Mange af dem er blevet skudt af israelske sikkerhedsstyrker i forbindelse med knivoverfaldene.

Færre end ti israelere har mistet livet.

Uroen begyndte for alvor at tage til i begyndelsen af oktober, og voldelige demonstrationer har fundet sted i den østlige del af Jerusalem, på Vestbredden og i Gazastriben.

Vagterne, der var involveret i onsdagens episode, var ifølge Haaretz en del af den ekstra styrke, Jerusalem har indsat i forbindelse med volden.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, er rejst til Israel for at forsøge at mane til ro mellem parterne.

USA's udenrigsminister, John Kerry, mødes med den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, senere på ugen. Kerry skal også mødes med den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas.

/ritzau/

Dagens Gossip