Valencia sænker mestrene efter lynstart

04/10/2014

Tre mål i løbet af de første 13 minutter lagde lørdag eftermiddag grunden til Valencias femte sejr i syv kampe, da mesterholdet Atlético Madrid blev besejret med 3-1 på Mestalla.

Atlético ankom ellers med selvtillid efter den flotte 1-0-sejr over Juventus i Champions League tidligere på ugen, men Diego Simeones tropper blev blæst totalt omkuld af et veloplagt hjemmehold.

Madrilenerne satte selv Valencia i gang, da midterforsvareren Miranda lavede selvmål efter blot seks minutters spil.

Minuttet efter var den så gal igen, da Andre Gomes gjorde det til 2-0, inden Nicolás Otamendi headede et hjørnespark i kassen efter 13 minutters spil.

Noget af en kanonstart for Valencia, der senest vandt mesterskabet i 2004, men i de senere år har været langt fra de bedste og fortsat kæmper med økonomiske problemer.

At Mario Mandzukic fik reduceret til 1-3 i første halvleg kom ikke til at betyde noget, for nederlaget kunne Atlético Madrid ikke forhindre, og dermed rykker Valencia med 17 point op på førstepladsen - i hvert fald indtil Barcelona har været i aktion senere lørdag.

Atlético er på tredjepladsen med 14 point.