Valencias nye chef: Jeg forstår godt tvivlerne

En enkelt eller to fodboldinteresserede løftede nok et øjenbryn forleden, da engelske Gary Neville pludselig blev præsenteret som ny Valencia-træner.

Den 40-årige tidligere Manchester United-spiller bringer ikke alverdens trænererfaring med sig ind i jobbet.

Gary Neville har haft en assistentrolle omkring det engelske landshold, men ellers har Neville primært gjort sig som en respekteret ekspert hos Sky Sports.

Gary Neville vil komme til at arbejde med sin lillebror Phil Neville, som også spillede mange sæsoner i Manchester United, da Phil Neville er assistenttræner i Valencia.

- Hvis jeg sagde nej til dette job, så kunne jeg vinke farvel til min troværdighed, siger Gary Neville ifølge AFP.

Englænderen erkender dog, at udnævnelsen af ham som chef for en af de helt store spanske klubber kan virke underlig på mange iagttagere, og hvis det samme skete i en stor engelsk klub, ville han også selv undre sig.

- Jeg ville være skeptisk, og jeg ønsker at bevise mig selv. Jeg ønsker at vise spillerne, at jeg er i stand til at klare dette job. Tvivl og bekymring kan kun fjernes ved at vinde fodboldkampe.

- Jeg vil ikke vige tilbage fra den direkte tilgang, jeg har haft på tv. Jeg bliver nødt til at bevise mig selv og omvende tvivlerne og komme med svar på fodboldbanen i de kommende måneder, siger Gary Neville.

Han erkender, at der ligger en sproglig udfordring og venter på cheftræneren, der ikke taler spansk.

- Min største udfordring bliver at lære spansk, og jeg har brug for hjælp til det. Jeg bliver nødt til at lære nogle korte sætninger hurtigt og lære sproget så hurtigt, som muligt, siger Gary Neville.

Neville har taget over efter Nuno Santo, som stoppede efter nederlaget til Sevilla i weekenden.

Valencia indtager niendepladsen i Primera Division, mens man balancerer på randen af exit fra gruppespillet i Champions League inden sidste runde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip