Valentinsdag: Sådan vælger kvinder undertøj

Medierne og magasinerne kan give kvinderne skyldfølelse, hvis de ikke ifører sig sexet undertøj – specielt på Valentinsdag. Men ifølge en britisk undersøgelse kan hvilket som helst sæt undertøj få kvinderne til at føle sig feminine. Det skriver University of Leicester ifølge Videnskab.dk.

»På Valentinsdag vil nogle kvinder føle, at den eneste måde de kan føle sig feminine på er ved at bære sexet undertøj.  Men det er ikke sandt,« siger Dr. Christiana Tsaousi, lektor i marketing og forbrug i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen har ifølge pressemeddelelsen vist, at valget af undertøj i høj grad er påvirket af personlig smag, social baggrund og status.

Læs også hos Videnskab.dk: Se Caroline Mathildes frække undertøj

Dr. Christiana Tsaousi har til undersøgelsen interviewet kvinder med forskellige baggrund, hvilket inkluderede kvindelige rugbyspillere, unge mødre og lektorer som hende selv.

Dr. Christiana Tsaousi fandt ud af, at kvinderne tænker meget på at vælge det rigtige undertøj til en given situation, og for kvinderne var det lige vigtigt, om undertøjet var komfortabelt eller sexet.

»Kvinder lærer at vælge undertøj til forskellige situationer. I den ideelle verden ville det være godt, hvis realityprogrammer erkendte, at kvinder kan føle sig feminine i alt slags undertøj,« siger Dr. Christiana Tsaousi i pressemeddelelsen.

Læs også hos Videnskab.dk: Derfor fejrer vi Valentinsdag

Af Videnskab.dk.

Dagens Gossip