Valg i Nordkorea: Der er en kandidat at stemme på

Skrevet af admin

09/03/2014

Mest læste i dag

Der kommer næppe de store overraskelser, når nordkoreanerne i dag går til valgstederne for at sætte kryds.

Den enkelte skal alene tage stilling til én opstillet kandidat, som man så kan stemme ja eller nej til i hver valgkreds, og alle opstillede kandidater landet over kommer fra samme parti.

Statsmedierne har de seneste uger sat fokus på valget med digte, der hylder valgdagen med titler som "Bølgen af følelser og lykke" og "Vi går alle til stemmeurnerne."

Flere sydkoreanske eksperter vurderer, at der er tegn på forandringer i magtstrukturen i landet, men præcis hvad, der er sket, er uklart.

- Det er meget sandsynligt, at Nordkorea har ændret magtstrukturen før dette valg, siger Jang Yong Seok fra Institut for Fred og Genforening på Seouls Nationale Universitet ifølge nyhedsbureauet Yonhap.

Ved middagstid lokal tid havde 65 procent af vælgerne ifølge statslederne afgivet deres stemme.

Ved valget i 2009 var valgdeltagelsen på 99,98 procent, og de respektive kandidater i hver valgkreds fik 100 procent af stemmerne ifølge officielle statistikker.

Folkeforsamlingen er formelt den lovgivende magt i Nordkorea, men den træder kun sammen en eller to gange årligt for at vedtage Arbejderpartiets lovforslag.

/ritzau/dpa