Valgforsker kan sagtens se nyt parti i Folketinget

»Hvis det bliver slået bredt op, og de laver et politisk program, der ikke kun specifikt handler om lærernes forhold og problematikker i forbindelse med folkeskolen, så vil det have en chance for at slå igennem og ride på den bølge, der er af generel utilfredshed med regeringen,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Inden for de seneste måneder har fire medlemmer af lærernes hovedbestyrelse meldt sig ud af Socialdemokratiet. Den ene er Kenneth Nielsen, der er formand for lærerne i Esbjerg.

»Der er mange lærere og andre offentligt ansatte, som føler sig partiløse efter at have været vidne til, at SRSF-regeringen fuldstændig afviser at lytte til dem. På den baggrund er det naturligt, at nogle taler om muligheden for at skabe et nyt parti, et slags nyt socialdemokrati,« siger han til Jyllands-Posten.

Lars Hovbakke Sørensen mener, at lockouten af lærerne, den generelle utilfredshed med regeringen og debatten om løftebrud gør det muligt for et nyt parti at slå igennem.

»Det er svært at sige, hvor seriøst de arbejder med det. Men det er helt klart en mulighed, at de kan samle underskrifter nok til at kunne stille op, og jeg tror også, at der er en vis sandsynlighed for, at de ville kunne komme ind ved det kommende valg,« siger han og uddyber:

»Spørgsmålet er, om det kan overleve i flere valgperioder. Det er jeg lidt mere i tvivl om, men jeg tror sagtens, det kan slå igennem ved et kommende folketingsvalg,« siger han.

Lars Hovbakke Sørensen understeger, at uden politisk indhold og markante personer får et nyt parti ikke succes.

»De historiske erfaringer viser, at det ikke er nok med én af tingene,« siger han og nævner etableringen af Ny Alliance i 2007 som et eksempel. Selv om en række profiler stillede op for partiet, var det ikke nok:

»Da det kom til stykket, fik Ny Alliance ikke ret mange vælgere ved det første valg, fordi der ikke rigtigt var noget politisk indhold,« siger Lars Hovbakke Sørensen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip