Valgregler kan hindre Zicos præsidentplan i Fifa

Den brasilianske fodboldlegende Zico har for længst annonceret, at han til næste år stiler efter at blive præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

For at blive officiel kandidat skal 62-årige Zico senest den 26. oktober præsentere opbakning fra fem nationale fodboldforbund, men det kan vise sig at blive et stort problem for brasilianeren.

Zico mener, at reglen gør det næsten umuligt at slå garvede fodboldpolitikere som Michel Platini i kampen om at blive Fifa-præsident.

- Jeg er den eneste reelle outsider blandt kandidaterne.

- Jeg har aldrig deltaget i noget, der har med Fifa at gøre. Jeg har aldrig siddet i en af Fifas komitéer, siger Zico.

- Problemet er ikke, at jeg er et offer, men ofrene er alle de, der arbejder med fodbold, og som en dag har ambitioner om at blive kandidat.

- Det er din egen personlige historie inden for fodbolden, der bør være det vigtige - ikke om du kan fremvise et brev fra nogen.

- Alle sportsfolk føler sig som et offer på grund af den regel, hævder Zico.

Ud over Michel Platini, der er præsident for Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), har prins Ali Bin Al Hussein fra Jordan og sydkoreaneren Chung Mong-joon annonceret, at de går efter at afløse Sepp Blatter som Fifa-præsident.

26. oktober er sidste frist for officielt at melde sig som kandidat til præsidentposten. Selve valget afvikles 26. februar næste år.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip