Valgren er ambivalent efter etapesejr og tidstab

Det blev en dag på godt og ondt for Tinkoff-holdet på 2. etape af Tour de France.

Slovakken Peter Sagan tog en flot etapesejr på den korte, eksplosive stigning op til mål på 2. etape, hvor han samtidig sikrede sig den gule førertrøje.

Til gengæld kunne holdkaptajn Alberto Contador ikke sidde med i det afgørende ryk på bakken, og han endte med at tabe næsten 50 sekunder til både Chris Froome (Sky) og Nairo Quintana (Movistar).

Derfor vidste holdets danske hjælperytter, Michael Valgren, heller ikke helt, om han skulle grine eller græde efterfølgende.

- Det var selvfølgelig lidt godt og skidt. Alberto styrtede igen i dag, og det var noget værre lort, men heldigvis vandt Peter, så det kan måske opveje det lidt, siger Valgren.

På vej ind på bakken sad Valgren, som han skulle med Contador efter sig, men spanieren havde ikke kræfterne til at følge med. Derfor skiftede danskeren taktik.

- Jeg kørte frem og ud i højre side, hvor jeg gerne ville have ham (Contador, red.) med, men han blev bare, hvor han var, og så tænkte jeg, at jeg måtte køre for Peter, forklarer Valgren.

Han troede, at Contador var frisk trods endnu et styrt, men det var tilsyneladende ikke tilfældet.

- Han sagde, at han havde det fint nok efter styrtet, og at der ikke var noget problem, men det kan være, han ikke har haft dagen. Man har jo både gode og dårlige dage, siger Michael Valgren.

Nu venter to flade etaper, hvor Alberto Contador, hvis han undgår flere styrt, formentlig kan trille med hovedfeltet hjem.

/ritzau/

Dagens Gossip