Van der Sars råd til Lindegaard: Slås for pladsen eller skift klub

For bare et halvt år siden kæmpede den danske målmand side om side med David de Gea om pladsen som førstemålmand i den engelske mesterklub - endda med Lindegaard et hestehoved foran det spanske kæmpetalent. Men der er løbet mange fodboldturister igennem tælleapparaterne på Old Trafford siden.

I dag er der vendt op og ned på magtbalancen på målmandsposten hos ’De røde djævle. Selv om Anders Lindegaard fik et par kampe mod slutningen af sæsonen, da Premier League-titlen var i hus, står David de Gea tilbage som den klokkeklare vinder af det, der i efteråret lignede en ret så åben målmandskamp.

Det er naturligvis ikke til at vide, om Manchester Uniteds nye manager, David Moyes, har tænkt sig at genåbne duellen. Men det er lidt af et langskud at tro, at den tidligere Everton-chef vil revolutionere Sir Alex Fergusons hierarki på netop målmandsposten.

Derfor peger det i retning af et klubskifte, hvis Anders Lindegaard vil have fast førsteholdsfodbold. Et klubskifte Manchester United næppe vil stå i vejen for, da danskeren får en løn, som er flere millioner kroner højere, end hvad en fast reservekeeper normalt modtager - selv i en klub som United.

Men for Lindegaard er det et svært valg. Skal han blive og kæmpe for sin chance og store løncheck i en af verdens største klubber - eller skal han træde et skridt ned af stigen til en mindre engelsk klub med fast spilletid til følge?

Nu får den danske målmand et råd med på vejen. Og ikke fra hr. hvem-som-helst. Nej, rådet kommer fra manden, Lindegaard selv har kaldt ’sin mentor. Fra målmanden fynboen lærte af og fra i løbet af sit første halve år på Old Trafford, den levende Manchester United-legende Edwin van der Sar.

- Er Anders ikke glad for situationen, så skal han gøre noget ved det, men er han stadig villig til at slås for sin plads, så skal han gøre det. For han er typen, der kæmper, siger van der Sar til BT.

- Anders er en god målmand, men det bliver svært for ham. Jeg er sikker på, han får en god klub, hvis han skifter. Han har fået mange erfaringer i Manchester United, og mens jeg trænede og spillede med ham, blev han en bedre målmand. Han har også udviklet sig i løbet af det seneste år, siden jeg forlod Manchester United, for han træner og spiller med nogle fantastiske spillere. Så han går en fin fremtid i møde, fortsætter hollænderen, der giver Peter Schmeichel kamp til stregen i kampen om at være Manchester Uniteds bedste målmand nogensinde.

Dertil er der lang vej for Anders Lindegaard. Derfor kan et skifte være den rigtige løsning for målmanden, hvis landsholdschance også svækkes kraftigt af den nuværende reservetjans på den anden side af Nordsøen.

Dagens Gossip