Van Garderen puster liv i det amerikanske Tour-håb

I en årrække har Tejay van Garderen været udskreget som den næste Tour de France-vinder fra den amerikanske talentskole, men hidtil har det knebet for BMC-kaptajnen at leve op til de opskruede forventninger.

Han har to samlede femtepladser på cv'et, men har aldrig for alvor været tæt på podiet. Denne gang ser den 26-årige altmuligmand dog ud til at være kommet til Frankrig med en perfekt timet form, hvis man skal dømme ud fra de første fem etaper.

- Det går virkelig godt. Indtil nu kan jeg ikke pege på en eneste ting, jeg ville gøre anderledes, siger Tejay van Garderen, der er nummer tre i den samlede stilling.

Han var før Tour-starten nævnt som den hemmelige outsider, der kunne operere i skyggen af de fire klassementfavoritter.

Og modsat Alberto Contador, Nairo Quintana og Vincenzo Nibali har han ikke kikset på nogen af de første fem etaper.

- Indtil nu har jeg undgået at træde ned i nogen fælder, og det skal vi håbe fortsætter. Ikke blot resten af ugen, men hele vejen til Paris.

- Et par af mine holdkammerater er styrtet undervejs, og det skulle vi selvfølgelig helst undgå, men alt i alt ligger vi godt, siger Tejay van Garderen.

Holdkammeraten Greg Van Avermaet er nummer seks, og BMC fører også holdkonkurrencen som en understregning af den gode indledning.

/ritzau/

Dagens Gossip