Vandborg overrasket over DM-guld

Brian Vandborg snød alle favoritterne ved DM i enkeltstart i Vordingborg og snuppede guldet. Vinderen var selv overrasket over, at han kørte så godt.

- Det er vildt. Jeg havde en god fornemmelse op til, men jeg er nok lidt overrasket, siger han.

Han lagde forsigtig ud på de første kilometer, der bød på en lille stigning, og det viste sig at være den rigtige taktik.

- De første fem kilometer var hårde og jeg skulle passe lidt på med ikke at lægge for hårdt ud. Efter stigningen gjaldt det bare om at få fart i cyklen, og derfra rullede det bare. Det virkede til at være den rigtige taktik, siger Vandborg, der godt kunne fornemme,at han var godt på vej. Ved mellemtiden var han et enkelt sekund foran nummer to, Rasmus Quaade. 

- Jeg fik ikke tiden, men jeg bemærkede godt tilråbene og landstræneren råbte til mig, at jeg var helt lige med Quaade, siger han.

Han glæder sig nu til at kunne iføre sig, Dannebrogs-trøjen når der køres enkeltstart og holdtidskørsel under årets Tour de France.

- Det bliver fedt og jeg glæder mig helt vildt. Det er altid en ære, at få lov at køre med den. Det er med stolthed jeg tager den på, siger han.

Dagens Gossip