Vandfugl bremser udbygning af britisk Dong-park

En storstilet udbygning af verdens største vindmøllepark, London Array i Storbritannien, er sat på hold på grund af fuglearten den rødstribede lom.

Det skriver branchemediet EnergiWatch.

Dong Energy ejer halvdelen af vindmølleparken på 630 megawatt, der kostede godt 16 milliarder kroner at bygge, og som blev indviet i sommer. Planen var at udbygge parken med 240 megawatt, men de planer er nu skrinlagt.

- London Array-udviklerne indsendte en ansøgning i oktober 2012, men bad i april i år om, at den blev sat på hold på grund af uafklarede fuglestudier.

- De er endnu ikke blevet udført, og ansøgningen er lige nu stillet i bero, skriver pressemedarbejder Katie Lewis fra det britiske energi- og klimaministerium til EnergiWatch.

I Dong siger presserådgiver Rune Birk Nielsen, at der endnu ikke er truffet en investeringsbeslutning om udbygningen. Han har ikke yderligere kommentarer.

Den rødstribede lom er ikke et nyt bekendtskab for Dong.

Allerede i 2006, da vindkonsortiet fik grønt lys til den første fase af den enorme vindmøllepark, sagde myndighederne, at en udvidelse af parken kun kunne komme på tale, hvis det ikke gik ud over fuglebestanden i området.

I dag består London Array-parken af 175 vindmøller, der forsyner cirka 490.000 husstande med strøm.

Den planlagte udbygning på 240 megawatt svarer til forbruget i cirka 170.000 boliger. Den anslåede pris for udvidelsen af parken er godt seks milliarder kroner, hvoraf Dong står for halvdelen.

Ud over det danske selskab består vindkonsortiet af det tyske energiselskab Eon og Masdar fra UAE.

/ritzau/

Dagens Gossip