Vandstanden falder i Holstebro og efterlader store skader

Skrevet af admin

08/12/2015

Mest læste i dag

Efter store oversvømmelser i Holstebro er vandstanden tirsdag formiddag endelig begyndt at falde.

Det fortæller indsatslederen ved Brand & Redning i Holstebro, Mogens Eliassen.

- Vandstanden i åen falder stille og roligt nu. Der, hvor vi har kæmpet imod vandmasserne i centrum af byen, er vandet faldet til under det kritiske niveau - det vil sige, at der kommer ikke mere vand ind, siger Mogens Eliassen.

Med den vejrudsigt, der er lige nu, forventer indsatslederen, at vandstanden i Storå, der løber gennem Holstebro, i løbet af de næste par dage er faldet til et fornuftigt leje igen.

Det er flere dages voldsom regn kombineret med storm, der har fået åen til at gå over sine bredder. Desuden var markerne omkring byen mættet med vand, så vandet i stedet løb ind i byen.

Det har været værst omkring indre by i Holstebro, hvor Musikteatret og diskoteket Buddy Holly ligger. Men de er tømt for vand nu, fortæller Mogens Eliassen.

- Men de andre områder i byen, hvor vi har vores kolonihavehuse, står stadig under vand.

- Der varer lidt, inden vandstanden er faldet så meget, at folk kan gå tørskoet ind i deres huse, siger Mogens Eliassen.

Nu venter der et stort oprydningsarbejde, for skaderne efter oversvømmelserne er omfattende.

- Det kommer til at tage rigtig lang tid. Alt skal ud. Gulve og vægge skal pilles ned, og så skal der sættes affugter op. Det tager flere måneder, siger Mogens Eliassen.

Mandagen igennem kæmpede redningsmandskab fra store dele af Jylland for at tømme bygninger og veje i Holstebro for vand.

Søndag aften var meldingen ellers, at vandstanden i Storå var ved at falde, men i løbet af natten gik det den forkerte vej, og mandag aften kunne politiet ikke umiddelbart se en ende på problemerne.

Mandag morgen oplyste politiet, at der blev pumpet 140.000 liter vand væk i minuttet.

- Men det er meget mere nu, uden at jeg kan sætte tal på det, sagde vagtchef Carsten Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau mandag aften.

/ritzau/