Vandstanden i Seinen får Louvre til at flytte kunst i sikkerhed

Skrevet af admin

03/06/2016

Dagens topnyheder

I Paris er de berømte museer Louvre og Musee d'Orsay ved Seinen begyndt at flytte et stort antal kunstværker for at bringe dem i sikkerhed for oversvømmelserne i floden, hvor vandstanden fredag nåede det højeste niveau i 30 år.

Den franske miljøminister, Ségolène Royal, siger, at vandstanden i Seinen fredag nåede op på et niveau i det centrale Paris, så alle veje og gader langs floden står under vand.

Hos Louvre har personalet flyttet snesevis af kasser med skrøbelige og kostbare statuer, vaser og kunstværker.

- Det er en fast beslutning, at værker skal fjernes fra de underjordiske rum, som ligger dybest, når vandstanden når over 5,5 meter, siger Bruno Julliard, Paris' viceborgmester, til France Inter radio.

Louvre, som er verdens mest besøgte museum, besluttede at holde dørene til museet lukket fredag, efter at vandstanden begyndte at stige kraftigt i Seinen, der løber tæt ved museet.

Også Musee d'Orsay, der tidligere blev brugt som jernbanestation, var lukket fredag. Museet er mest kendt for sin store samling af kendte impressionistiske malere som for eksempel Claude Monet og Pierre-Auguste Renoir.

Oversvømmelserne har tvunget mange butikker og boder ved Seinen til at lukke. En toglinje tæt ved floden er lukket helt.

De værst ramte områder ligger syd for Paris. I Villeneuve-Saint-Georges, der ligger tæt på Paris' Orly lufthavn, er soldater og frivillige fra Røde Kors sat ind for at hjælpe indbyggere, som er strandet i deres hjem på grund af vandmasserne.

I det nærliggende Corbeil-Essonnes sejler lokale i kajakker i gaderne mellem ødelagte biler.

- Det er skræmmende, hvad der sker, siger en kvinde fra Marseille, som for nylig deltog i øvelser, hvor indbyggerne blandt andet skulle tømme museer.

De franske myndigheder frygter, at vandstanden i Seinen sent fredag kan sige til 6,50 meter over normalt niveau.

/ritzau/Reuters