Vanvidsbilist får hård dom for håndbremsevending i Aarhus

En 22-årig mand må vinke farvel til kørekortet i seks måneder, betale 10.000 kroner i bøde og forberede sig på at skulle udføre 30 timers samfundstjeneste efter en dom for vanvidskørsel.

Derudover risikerer manden at skulle afsone 30 dages fængsel, hvis han igen gør sig skyldig i lignende lovovertrædelser.

Dommen, som faldt i denne uge ved Retten i Aarhus, er en af de første omkring særlig hensynsløs kørsel, efter at skærpede straffe på området trådte i kraft i oktober 2010 i forbindelse med den såkaldte vanvidspakke.

Mandens forseelse blev begået på Park Allé midt i Aarhus natten til lørdag den 24. november sidste år, oplyser politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

- Han foretager en håndbremsevending i vådt føre, hvor han drejer 360 grader om sin egen akse. Han er kun få meter fra fortovet, hvor der opholder sig omkring 20 personer, som venter på bussen, fortæller Mogens Brøndum til Ritzau.

Hvad den 22-årige ikke havde opdaget, var, at der i nærheden holdt en politipatrulje, som overværede mandens vilde vending, som skete med en hastighed på 50 kilometer i timen.

- Politiet bragte manden til standsning og sigtede ham, og det skete til stor jubel blandt de personer, som befandt sig på fortovet, fortæller Mogens Brøndum.

Ifølge politikommissæren blev personerne så forskrækkede, at de sprang til side, da den håndbremsevendende bil kom imod dem.

De skærpede straffe i vanvidspakken gør, at en trafiksynder, som udsætter andre for fare, kan straffes med fængsel i op til halvandet år.

Ud over den betingede fængselsstraf, bøden og dommen til samfundstjeneste, skal den 22-årige til lommerne i forbindelse med generhvervelse af sin førerret.

I den forbindelse skal manden bestå en såkaldt kontrollerende køreprøve, som består af både en teoriprøve og en praktisk køreprøve.

/ritzau/

Dagens Gossip