Vanvidskørsel: Par anholdt efter vild biljagt i byen

32-årige mand var tilsyneladende ligeglad med både omgivelserne og sig selv, da han natten til fredag forsøgte at køre fra politiet.

Under vandvidskørslen kørte han flere gange over for rødt, den forkerte vej rundt i en rundkørsel og farten nåede op omkring 160 kilometer i timen, inden bilen til sidste blev stoppet uden for Nakskov. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

En patruljevogn opdagede i første omgang bilen på Havnegade i Nakskov, men den 32-årige mand var ikke interesseret i at snakke med politiet og accelererede med voldsom fart ned ad Niels Nielsensgade. Mens bilen satte kursen ud af byen, nåede den 32-årig op på 160 kilometer i timen, han kørte over for rødt tre gange og den forkerte vej rundt i rundkørslen ved Tårsvej/Vejlegade. 

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

I krydset ved Spodsbjergvej/Halsted Hedevej var vanvidsbilistens tæt på at rammen en modkørende.

Da den 32-årige nåede ud på Nordlundevej uden for Nakskov, valgte han endelig at opgive flugten, og han og den 24-årige kvindelige passager blev anholdt klokken 00.56.

Mandens bil, som ikke var indregistreret og var udstyret med stjålne nummerplader, blev konfiskeret af politiet.

Det viste sig, at den 32-årige var påvirket af stoffer, og han er derfor sigtet for kørsel i påvirket tilstand og for at forvolde fare for andres liv eller førlighed. Den 32-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag, mens den 24-årige kvinde blev løsladt efter afhøringen. 

Dagens Gossip