Det løb koldt ned ad ryggen på dyrlægerne, da de opdagede sandheden bag det kæmpe sår på ryggen af golden retriever

Skrevet af Ninna Andreasen

14/12/2016
Foto: Southern California Golden Retriever Rescue
Foto: Southern California Golden Retriever Rescue
Vi advarer om stærke billeder.

Mest læste i dag

En Golden Retriever blev fundet gående lidende rundt i gaderne i Lancaster i Californien i forrige weekend.

Den havde tredjegradsforbrændinger langs rygsøjlen, efter nogen hældte batterisyre eller et lignende kemikalie på den.

Nu går jagten på en vanvittig mand, der også mistænkes for et lignende angreb på en hund i området. Det skriver Daily Mail.

Hunden, der blev fundet i live, har fået navnet Furgus. Den forventes at overleve uden slemme mén.

Men dyrelæger frygter, at der kan komme flere sårede hunde ind, fordi gerningsmanden endnu ikke er fundet.

- Det er ikke første gang, vi har set, at et vanvittigt individ har hældt batterisyre eller et andet kemikalie ned af deres ryg, siger Dr. Alan Schulman, der er dyrlæge ved Animal Medical Center of Southern California, til NBC Los Angeles.

Fergus blev fragtet til et dyrehospital og var tæt på at dø.

- Han fik et stort krampeanfald. Jeg tror, at på det tidspunkt lukkede hans krop bare ned, siger Barbara Gale fra Southern California Golden Retriever Rescue, som efter dyrlægen behandlede hunden har taget sig af den.

Heldigvis var Shulman og hans team i stand til at stabilisere den lidende hund og redde ham fra en virkelig trist død. I de efterfølgende uger, så det ud til deres modige patient ville komme sig, men den største udfordring ventede stadig.

Dyrlægerne satte deres lid til en form for laserterapi designet til at hele brændt hud. En dyreorganisation ved navn Southern California Golden Retriever Rescue satte en indsamling i gang til at dække udgifterne til behandlingen.

 

Bestrålingen viste positive resultater og det åbne sår lukkede gradvist, mens antibiotika forhindrede nye infektioner. Selvom hunden fik smertestillende, var lægerne stadig overrasket over Fengus gode humør og muntret svingede med halen!

Til deres store glæde, så fandt de hurtigt et nyt hjem til dyreelskeren Victor Benoun. Victor var fascineret af Fergus’ historie og tilbød at adopterer ham på stedet.