Vanvittig varme over Danmark

»Det varmeste sted lige nu er St. Jønnevad i Jylland tæt ved grænsen. Her har de lige nu 31,2 grader,« siger Peter Tanev fra TV 2 Vejret til BT. Og han tror, det fortsætter.

»Det blev varmt meget tidligt, så jeg er helt overbevist om, at vi sætter rekord igen i dag. Klokken var ikke mere end ti minutter over ni, da de 25 grader blev rundet,« lyder det fra vejr-værten.

Og sønderjyderne er ikke alene om at svede. Mens rekorden på 31,6 grader fra sidste søndag var koncentreret omkring Københavnsområdet, så har store dele af landet allerede kort efter middag rundet de 30 grader.

»Flere steder på Falster er det mere end 30 grader nu, og op gennem Jylland viser temperaturerne også 29-30 grader her kort efter middag. Odense er også med på kortet over steder, som allerede nu har rundet 30 grader,« siger Peter Tanev til BT.

Og stort set hele landet kommer til at opleve en sommerdag, som er defineret ved mindst 25 grader, garanterer han. 

»Varmen har faktisk bidt sig så meget fast, at den varer natten med,« afslører Peter Tanev.

»Rigtig mange steder kommer til at opleve tropenætter med temperaturer over 20 grader hele natten igennem. Og i Sønderjylland, hvor det er varmest, kan man faktisk snakke om, at det er sommerdag natten igennem, når det kommer til temperatur, forklarer vejr-værten med henvisning til, at sønderjyderne lokalt vil opleve, at det er tæt ved 25 grader i nat, når det er koldest. Det er normalt definitionen på en sommerdag i Danmark.

Og det lune vejr varer ved, lover Peter Tanev. Men på lidt mere tålelige vilkår.

»Der kommer lidt byger ind fra vest lørdag, og det bliver ikke helt så varmt som i dag. Men det bliver temperaturer, som vi sidste år ville have klappet i hænderne over ugen ud ifølge mine prognoser,« siger han til BT. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip